Preah Vihear

Toen ik op dag 1 van mijnvakantiein het vliegtuig de Thaise krant opensloeg, kon de kop op de voorpagina mij niet ontgaan: Preah Vihear Closed.Ik troostte mezelf met de gedachte dater in6 wekenveel kan gebeuren endit Thais-Cambodjaans geschil wellicht bijgelegd zouzijn.In de tussentijdis de Thaise minister van buitenlandse zaken opgestapt enzijn erhonderden militairenrichting de tempel gestuurd.Helaas zonder resultaat, de Thaise toegang tot deze tempel op Cambodjaans grondgebied isnog steeds gesloten.

Een bezoek aan de tempel heb ik dus noodgedwongenuit mijn schema geschrapt,maar mijn fietsroutebleef nagenoeg intact. Toch stapte ik vanochtend vol verwachtingop de fiets, wat zou je merken van al die militairen in dat gebied? Ik zag het al helemaal voor me; militaire colonnes, de weg die naar de tempel leidt geblokkerd, streng kijkende militairen langs de weg.Niets van dit alles! De score:een jeeponderweg, een open vrachtwagen vol glimlachende militairenbij een soepstalletje eneen handjevol militairen hier in het stadje. De laatstgenoemde waren aan het winkelen. De mannen uit de vrachtwagen waren meer onder de indruk van mijop m'n fiets dan ik van hen,deden wat inkopen bij het soepstalletjes enflirtten wat metdeaanwezige schoolmeisjes. Tot zover dat (niet) avontuur.

Het is misschien wel tekenend voor de laatste dagen. Sinds mijn rustdag in Pakse ben ik de grensweer overgestoken en heb ik iedere dageen flink stuk gefietst. Rustige dagen qua drukte op de weg, maar ook de provinciestadjes waar ik heb overnacht waren rustig. De omgeving zoals je het verwacht, nergens iets opvallends of merkwaardigs. De constatering vande afgelopen dagen isdathetop het regenseizoen lijkt. Ik ben de laatste4dagen elke dag wel een keer nat geregend, in de afgelopen 5 weken heb ik 1 keer in een flinke bui gezeten.
Morgen ga ik de laatste etappe naar Ubon fietsen en dan blijf ik nog een paar dagen in die stad. Misschien is daar wat meer avontuur?!

Gerard

Avontuur? Nog meer?

Lenneke

Sonja,
maak een mooi einde aan deze reisverhalen!

Een goede laatste etappe toegewenst en veel plezier nog!
Liefs xxx

Maria

Wat een pech dat je de tempel niet hebt kunnen bezoeken. Maar nog een paar fijne dagen in Udon gewenst tot besluit!!

Els

Hi Sonja,
Geniet nog even van de rust ... Nederland zit vol met zomerfestivals, Parades en meer van dat soort drukte.
Veel plezier de laatste week!
Kop koen kha, Els

Jan

Dat in 6 weken het "geschil wellicht bijgelegd zou zijn" is helaas niet waar gebleken. Ik vind het echt jammer dat je die antieke tempel niet hebt kunnen bezoeken.

Vandaag is er weer nieuw nieuws: Thaise troepen hebben een andere tempel bezet: de spanning tussen Cambodja en Thailand neemt weer toe.

Maria zei dat misschien daar de soep lekkerder is.

Geniet maar van de rust, de vriendelijkheid en de glimlach op de gezichten van de Oosterling daar terwijl de media hier sensaties najagen.

Tot spoedig ziens !! Voorspoed en geluk, goede reis.